torsdag 7 juni 2012

Pappas påskstrumpor


Påsken 2009, samma år som jag flyttat 70 mil söderut, fick jag för mig att göra påskpresenter i stället för påskägg. Göra. Vilket blev lite hektiskt mot slutet. Men pappa blev glad för sina strumpor i alla fall.


 
Rätt ofta är det inte helt optimalt att vara tidsoptimist. Men det är precise vad jag är, oavsett vad det gäller. Här är ett typ exempel på ett sådant tillfälle. Jag tror aldrig jag virkat en sjal eller stickat ett par strumpor så snabbt som jag gjorde den påsken. Vad jag inte tänkte på när valde vad familjen skulle få för saker var att pappafötter är stora fötter och att det tar tid att byta färg. Men tro det eller ej jag hann klart med både pulsvärmarna, sjalen, strumporna, och skärbrädetavlan. Trots att mitt garninsköpsställe, Överskottsbolaget, strulade massa med sega leveranstider. Då jag var dum nog att räkna fel på garn åtgången. Men med tanke på att det var precis i omstarten på min stick- och virkkarriär är det inte så konstigt.  Pappa tyckte färgerna var jättehärliga, så det var ändå värt att vänta.
På skaftet har jag stickat tre maskor i rosa och sedan tre i blått och efter tre varv har jag förskjutit färgbytet. På foten har jag bytt efter en maska och förskjutit färgen varje varv. Med tanke på att det bara är akrylgarn så blir det varmare då de är dubbelstickade.


Inga kommentarer: